Mikä on sijoituskissa?

Sijoitussopimus on aina kasvattaja kohtainen, mutta meillä:

Sijoituskissalla tarkoitetaan kissaa, joka asuu luonasi omassa rakkaassa kodissaan. Kissa on kuitenkin kasvattajan nimissä/omistuksessa niin kauan, että on tehnyt sovitun määrän pentuja/pentueita. Sopimuksen täytyttyä kokonaisuudessaan kissa siirtyy sijoituskodin omiin nimiin leikkauksen jälkeen.

Sijoituskodin tulee muistaa, etteivät kissat välttämättä heti ensimmäisestä kerrasta tule kantavaksi. Juoksut saattavat yllättää yht'äkkiä ja mahdollinen astutuskeikka saattaa siis tulla hyvinkin nopeasti kulman takaa. Olethan siis sitoutunut sijoituskodin tehtävään vakavasti ja valmistautunut ottamaan välillä nopeitakin lähtöjä. Tämän vuoksi suosimme Pirkanmaan läheisyydestä sijoituskoteja. Vaaditaan siis pitkää pinnaa ja loistavaa huumoria. ;) Sijoituskoti saa meiltä tuen ja turvan matkan varrelle, eli emme heitä mereen uimaan. Olethan valmis myös siihen, että pennut syntyvät silloin, kun luontoäiti sen suo? Se voi olla juuri keskellä kesää, Joulua tai mahdollisesti syksyn pimeinä iltoina. Vaikka kuinka toivoisimme hyvää ajankohtaa, niin harvoin pentueet syntyvät silloin, kun on toivottu. Monesti olen vuosien saatossa kuullut "Me ei kyllä nyt kesäksi haluttaisi pentuja, kun mökkeillään ja reissaillaan?" Silloin kannattaa miettiä, että onko sijoituskissa se oikea? Vai olisitteko valmiita joustamaan juuri siitä kesästä?

Eli olethan valmis pentujen syntymiseen 100%? Mikäli vielä tämän "pelottelun" jälkeen koet palavaa tahtoa saada sijoituskissa, jotta pääset seuraamaan pentujen syntymää hoitoa niin otathan pikaisesti yhteyttä! Löydämme sinulle varmasti sopivan kissan ja oman rakkaan karvaisen "kumppanin".

Meillä kissoja ei käytetä ikuisuutta kasvatukseen. Pyrimme, että linjoissa on vaihtuvuutta. Eikä esimerkiksi samalla emolla teetetä useita pentueita, tai kolleja käytetä pennutus koneina. Hankimme aika ajoittain myös ulkomailta uusia pentuja/linjoja.

Tarvitsemme yhteistyökykyisiä ja luotettavia sijoituskoteja aika ajoittain. Mielellään tietenkin meidän lähialueelta mm.Pirkanmaa. Tämä ei ole ehdoton, sillä hyvä kodin löydyttyä tottakai joustan paikkakunnan suhteen. Mikäli olet kiinnostunut sijoituskissasta niin ota rohkeasti yhteyttä! Pidämme kissamäärän pienenä, jotta voimme jakaa huomion kaikille tasapuolisesti. Näin kykenemme antamaan kaikille kissoille aikaa ja rakkautta. Pentueita on harvoin ja pentujen kanssa myös ollaan 24h/vrk (tietenkin töissä on käytävä.) ;) . Pennut saavat elämässään paljon rakkautta, huolenpitoa ja opivat samalla elämään perheen keskellä.

Mikäli kiinnostunut pennuistamme, niin voit joko soittaa tai laittaa sähköpostia. Kerromme sijoituksesta vielä lisää. Toivon, että kerrot itsestäsi, perheestäsi ja niistä olosuhteista, mihin pentu tulisi, sekä siitä millaista pentua olet etsimässä. Oletko kiinnostunut lemmikistä vai esimerkiksi näyttelyissä käymisestä? Mikäli olet kiinnostunut näyttelyistä, niin älä pelkää kertoa tästä kiinnostuksesta. Meidän kanssa saat hyvän ja turvallisen pohjan aloittaa näyttely harrastuksen. Opetamme sinut kädestä pitäen näyttelyn kiemuroihin ja olemme tukena/turvanasi.

Meille kissamme ovat ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä ja siitä pidämme kiinni. <3

Sijoituskodilta toivotaan ja pyydetään ottamaan alla olevat asiat huomioon:
 • Vahvaa kiinnostusta ja intoa pentujen hoitoon.
 • Hyvällä tavalla maalaisjärkeä ja kärsivällisyyttä.
 • Sijoituskodin olisi toivottavaa asua Pirkanmaalla, jotta mahdollisten pulmien tai ongelmien ilmetessä olisi kasvattajan tuki lähellä.
 • Realistinen kuva kissan vaatimasta ajasta, kissanpidon aiheuttamista rajoituksista muulle elämälle.
 • Ymmärrät, että pennut kasvavat sijoituskodissa vähintään 14 viikon ikään saakka, mutta vähintään 16 viikkoon saakka.
 • Rohkeutta ja oma-aloitteisuutta, mm valmius auttamaan/hoitamaan kissan synnytyksen? Toki tässä kasvattaja pyrkii tulemaan apuun ja auttamaan kaikin puolin. Tarkoitus ei ole jättää sijoituskotia oman onnensa nojaan.
 • Rakastat kissoja ja et koe pentuja rasitteeksi.
 • Koet, että sinulla on aikaa pentujen hoidolle? Mikäli huonolla tuurilla esimerkiksi aluksi emolla ei riitäkään maito ja joudut mahdollisesti tutilla ruokkimaan pentua/pentuja esim. 4x vrk noin 4 viikon ikään saakka joka päivä, kunnes alkavat onnistuneesti syömään kiinteää ruokaa.
 • Pentuja voi tulla yksi tai useampi.
 • Olet yhteistyökykyinen.
 • Tiedostat, että naaras on sijoituskodissa, odotuksen, synnytyksen ajan ja tietenkin pentujen luovutusikään saakka, mikäli yhdessä ei toisin sovita.
 • Sijoituskissa ei ole ns. halpa kissa, vaan kissan hinta korvataan tehdyllä työllä. Joten olet valmis ottamaan tämän vastuun vakavasti. Vaikkakin terve huumori ei ole koskaan pahaksi. ;)
 • Sijoituskissasta maksetaan vakuusmaksu, josta osa palautetaan sijoitusehtojen täytyttyä (riippuen aina sopimuksesta).
 • Sijoituskoti ymmärtää, että kissan juoksuaikoja ei kuitenkaan pysty juuri ennustamaan, joten astutus/pennut saattaa tulla yllättäenkin. Esimerkiksi pyhinä tai kesälomalla?
 • Naaraan kiima saattaa alkaa hyvinkin varhaisessa vaiheessa. Tällöin tulisi varautua kissan mahdolliseen huuteluun ja meluamiseen. HUOM. Tämä on ajoittaista ja tätä tapahtuu lähinnä juoksun aikaan, ei siis jatkuvasti tai läpi kissan elämän.
 • Sijoituskoti ymmärtää, ettei tämä ole ikuista vaan hetkellinen tilanne. Kissa kuitenkin saa lopun elämäänsä elää tulevan kodin kanssa ihan normaalia elämää, kuten mikä tahansa rakas lemmikki.
 • Sijoituskoti ymmärtää, että kissa astutetaan jahka se aika koittaa. Tämä tarkoittaa sitä, että pennut voivat syntyä juuri kesälomalle ja silloin ei ole mahdollista lähteä reissuun.
 • Onko taloudessa muita kissoja tai muita eläimiä?- Talouden muiden kissojen tulee olla testattuja FeLV ja FIV negatiivisiksi!
 • Sijoitus perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, sillä kasvattaja sijoittaa omaa omaisuuttaan toiselle ihmiselle.
Kasvattaja vastaa kaikista jalostuskäytön aiheuttamista kuluista (emon terveystestit, pentujen ruuat/hiekat, eläinlääkärikäynnit ym.)- Sijoituskoti vastaa kissan tavanmukaisista hoidosta aiheutuvista kuluista (mm. ruokintakulut, hiekat, sairaus- ja rokotuskulut yms)

Sijoitusehtojen täyttyessä, kissa siirtyy täysin sijoituskodin omistukseen ns. omaksi lemmikki kissaksi. :)

Mikäli sinulla heräsi kiinnostus kissoja kohtaan niin laita sähköpostia osoitteeseen ragdolls.catsjm@gmail.com ja kerrot mahdollisesta kodista?