Pentuja - Kittens

Päivitetty 26.10.2018

Meillä ei ole tällä hetkellä pentuja.


Mikäli sinua kiinnostaa sijoituskissa, niin laitathan viestiä!
Sijoituskissoja meillä on tarjolla aika ajoittain.

ragdolls.catsjm@gmail.com

PENTUINFO

FI*Cat's-JM pennut

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan kissan meidän kissalastamme, niin laitathan rohkeasti viestiä. Kerrothan viestissäsi mm. millaiseen perheeseen pentu olisi tulossa ja millainen koti sinulla olisi tarjota. Kerrothan meille millaisesta pennusta olisit kiinnostunut?

Pennut luovutetaan:

  • Pysyviin, rakastaviin uusiin koteihinsa aikaisintaan 12 viikon ikäisinä.
  • Ne ovat kahteen kertaan rokotettuja, madotettuja ja eläinlääkärin tarkistamia
  • Pennut rekisteröidään Suomen Kissaliittoon (SRK) ja luovutetaan virallisten rekisterikirjojen kanssa
  • Pennut saavat mukaansa kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet.
  • Pentupaketit, jossa mukana tuttua ruokaa/leluja.

Meillä jokaisen pennun hinta on yksilöllinen. Siihen vaikuttaa pennun taso, suku ja terveystulokset. Mikäli hinta askarruttaa niin ensimmäinen kysymys on "Mitä etsit?".

Tehdään pieni esimerkki, joka on suuntaa antava ja toivottavasti vastaa kommenttiin "Miksi noin kallis!?"
Pennun rekisteröinti maksaa vuonna 2017 kissaliitossa: 34€/pentu, mutta pennun kokonais hinta muodostuu menoista, jotka alkavat ennen kuin pentu edes on synytyt tähän maailmaan. Kasvatus ei meillä ole työ vaan harrastus ja tämä harrastus todellisuudessa vaatii paljon työtä, aikaa ja rahaa. Tämä on yhtä lailla harrastus siinä, missä jääkiekko. Rahaa menee, kuten harrastuksissa aina, mutta se myös tuo elämäämme jotain johon pyrimme. Esim Jääkiekossa pyritään saada maaleja, hyvää oloa ja kehittyä hyväksi pelaajaksi. Kasvatuksessa pyrimme saada terveitä, hyvä luonteisia, kauniita ja rodunomaisia kissoja. Eli kasvatus ei ole kultakaivos vaan joka päivä lähdemme arkisiin töihin, jotta saamme harrastaa.

Tässä vähän silmiä avaavaa osviittaa menneistä kuluista:
- Emokissan hankita kulut n. 1500-2500€, riippuen mistä ostetaan /mitä ostetaan
- Kissan/kissojen tuonti kulut (rekisteröinti, lento, rahti, rokotteet, testit, sirut, viranomais paperit yms.)
- Isäkissan hankinta kulut tai isäkissan käyttö/matkakulut: naaras viedään/haetaan uroksen luokse, eikä astutus välttämättä onnistu, jolloin parhaimmillaan ajellaan useita kilometrejä vaikka 10x tarvittaessa.
- Pakolliset testit molemmille vanhemmille, HCM, PKD, FeLV, FIV... yms.
- Kissojen pitokustannukset, hiekka, ruuat (kuiva/märkä), eläinlääkäri käynnit. Ruokana emme käytä perus markettiruokia/hiekkoja joissa on huomattava hinta-/laatuero verrattuna eläikauppojen ruokiin.
- Näyttelyissä käyminen = harrastaminen, hotellit, bensat, laivat, näyttelymaksut (n. 44e kissa per. päivä).
- Pentujen perusmenot, hiekka, ruuat, mahdolliset lisäravinteet, rekisteröinnit, terveystestit, rokotus, madotus, lelut, tarvikkeet jne.

Tästä voi miettiä, mistä rekisteröidyn pennun hinta koostuu? Mitä jos rekisteröimättömän pentutehtailun tuloksena syntynyt maatiais pentu maksaa 200-450€? Oletko valmis ottamaan riskin, ettet välttämättä tiedä pennun todellisia vanhempia? Et välttämättä näe pennun oikeita vanhempia? Et saa pennusta minkään sortin takuuta, vaikka pentu kuolisi alle 1v. ikäisenä? Et välttämättä saa tukea/apua pennun alkutaipaleelle? Mitä jos pentua ei ole madotettu ja madot ovat ehtineet sydämeen/aivoihin? Pelottelulta tämä kuulostaa, mutta tarkoitus on saada ihmiset miettimään rotukissan ero. Tietenkin jokainen saa vapaasti valita, mutta me pyrimme perustelemaan hintamme, että mistä se koostuu. Mistä se koostuu 450€ maatiaisella? Tehdäänkö sillä vain rahaa? Tässä siis meidän perustelu, meidän kissalamme kissojen hinnoille.

Sitten takaisin meidän pentuihin:

Pennuilla on 1,5 vuoden ikään saakka takuu. Mikäli pentu kuolee perinnöllisen sairauden takia 1,5 vuoden iässä, korvataan kissa lääkärintodistusta vastaan ensisijaisesti vastaavan tasoisella pennulla.
Korvauksen edellytys: sairaus on diagnosoitu lääketieteellisesti, sekä ruumiinavaus on suoritettu Evirassa + ruumiinavaustodistus toimitetaan kasvattajalle. Tämä siksi, että kasvattajana tahdomme tietää, mikäli linjassamme on jotain vikaa, että pystymme mahdollisesti ennalta ehkäisemään tulevaisuudessa nämä tilanteet.

Lemmikkitasoinen pentu voi olla virheellinen väritykseltään tai kuvioinniltaan. Näin ollen soveltumaton näyttelyyn ja kissalla EI OLE SIITOSOIKEUTTA!!!. Lemmikki kastraatit luovutetaan valmiiksi kastroituna/steriloituna. Kissa on sirutettu / rekisteröity suomen kissaliittoon. Huomioithan, että leikkaus kulu lisätään pennun hintaan. Ostajalta poistuu huoli/vaiva leikkauksesta aiheutuneisiin kuluihin, eikä pentu ehdi oppia leikkaamattoman kissan tavoille. Mm, uros ei ala merkkailemaan vääriin paikkoihin, öiset huutelut poistuvat ja naaraan kohtutulehduksen riski poistuu. Lemmikkitasoisen pennun hinta n.+900€ + varhaiskastrointi / sterilisaatiokulut

Näyttelykastraatti pentu soveltuu näyttelyissä käymiseen. Näyttelykastraatit myydään ensisijaisesti näyttelyistä kiinnostuneille ostajille. Näyttelykastraatti luovutetaan valmiiksi kastroituna/steriloituna. Huomioithan, että leikkaus kulu lisätään pennun hintaan. Ostajalta poistuu huoli/vaiva leikkauksesta aiheutuneisiin kuluihin, eikä pentu ehdi oppia leikkaamattoman kissan tavoille. Mm, uros ei ala
merkkailemaan vääriin paikkoihin, öiset huutelut poistuvat ja naaraan kohtutulehduksen riski poistuu. Näyttelykastraatin hinta n. 950€ + varhaiskastrointi / sterilisaatiokulut.
Kissalla EI OLE SIITOSOIKEUTTA!!!
Kissa on sirutettu / rekisteröity suomen kissaliittoon.

Siitostasoinen pentu myydään rekisteröidylle kasvattajalle. Sopimus pennun osalta tehdään kasvatuskäyttöön. Kissa on sirutettu / rekisteröity suomen kissaliittoon.

Siitos-näyttelytasoinen pentu myydään rekisteröidylle kasvattajalle. Sopimus pennun osalta tehdään kasvatuskäyttöön. Pentua saa käyttää näyttelyissä.

• Pennun osto tulee olla tarkkaan harkittu ja siihen tulee sitoutua, siksi käytämme varausmaksua. En varaa pentua ilman, että olisimme tutustuneet ostajan kanssa ensin puolin ja toisin. Varausmaksu on 300 euroa, joka maksetaan sitovan varauksen yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta, mikäli varaus peruuntuu varaajan toimesta! Mikäli kasvattaja peruu kissa varauksen, varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan.

• Pennuilla on 1 vuoden takuu. Mikäli pentu kuolee perinnöllisen sairauden takia vuoden sisällä ostopäivästä, korvataan kissa lääkärintodistusta vastaan ensisijaisesti vastaavan tasoisella pennulla. Korvauksen edellytys: sairaus on diagnosoitu lääketieteellisesti, sekä ruumiinavaus on suoritettu Evirassa + ruumiinavaustodistus toimitetaan kasvattajalle.

Toivomme että kissaa ei myydä/luovuttaa eteenpäin ilman kasvattajalle kertomista. Kasvattajana voimme yritää auttaa löytää kissalle uutta kotia.

• Omistajat saavat meiltä aina: kirjalliset- sekä suulliset ohjeet.

Kissakaupasta tehdään aina kirjallinen sopimus. Kauppa perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, myyjä kertoo rehellisesti pennun terveyteen, luonteeseen yms. liittyvät asiat ja ostaja kertoo totuudenmukaisesti kissan tulevista olosuhteista.

Sijoituskissa?

Tarvitsen yhteistyökykyisiä ja luotettavia sijoituskoteja mielellään lähialueelta mm.Pirkanmaa. Tämä ei ole ehdoton, sillä hyvä kodin löydyttyä tottakai joustan paikkakunnan suhteen. Mikäli olet kiinnostunut sijoituskissasta niin ota rohkeasti yhteyttä! Pidän kissamäärän pienenä, jotta voin jakaa huomioni kaikille tasapuolisesti. Näin kykenen antamaan kaikille kissoilleni aikaa ja rakkautta. Pentueita on harvoin ja pentujen kanssa myös ollaan 24h/vrk. Ne saavat elämässään paljon rakkautta ja huolenpitoa.

Mikäli kiinnostunut pennuistamme, niin voit joko soittaa tai laittaa sähköpostia. Toivon, että kerrot itsestäsi, perheestäsi ja niistä olosuhteista, mihin pentu tulisi, sekä siitä millaista pentua olet etsimässä. Oletko kiinnostunut lemmikistä vai esimerkiksi näyttelyissä käymisestä?

Meille kissamme ovat ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä <3

Varausmaksu on 300,00 euroa, jonka maksamalla varaus vahvistetaan eikä pentua enää tarjota kenellekään muulle. Varausmaksu vähennetään lopullisesta hinnasta. Jos ostaja peruu kaupan, en ole velvollinen palauttamaan varausmaksua. Mikäli kauppa peruuntuu myyjän taholta, niin varausmaksu palautuu ostajalle kokonaisuudessaan.