Pentu Cat's-JM kissalasta?

Ruskea colorpoint poika

PENTUJA • • SUUNNITTEILLA

FI*Cat's-JM pennut

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan kissan meidän kissalastamme, niin laitathan rohkeasti viestiä. Voit kertoa alustavia tietoja viestissäsi mm. millaiseen perheeseen pentu olisi tulossa ja millainen koti sinulla olisi tarjota. Toinen erityisen tärkeä tieto olisi meille millaisesta pennusta olisit kiinnostunut? Onko ihanteellinen pentu mm. leikkisä, rauhallinen vai itsenäinen?

Pennut luovutetaan:

  • Pysyviin, rakastaviin uusiin koteihinsa aikaisintaan 14 viikon ikäisinä.
  • Ne ovat kahteen kertaan rokotettuja, madotettuja tai testattu madottomiksi ja eläinlääkärin tarkistamia
  • Pennut rekisteröidään Suomen Kissaliittoon (SRK) ja luovutetaan virallisten rekisterikirjojen kanssa
  • Pennut saavat mukaansa kirjalliset/suulliset ruokinta- ja hoito-ohjeet.
  • Pentupaketit, jossa mukana tuttua ruokaa/leluja.
  • Lemmikki pennut steriloidaan/kastroidaan.

Meillä jokaisen pennun hinta on yksilöllinen. Siihen vaikuttaa pennun taso, suku ja terveystulokset. Mikäli hinta askarruttaa niin ensimmäinen kysymys on "Mitä etsit?".

Tehdään pieni esimerkki, joka on suuntaa antava ja toivottavasti vastaa kommenttiin "Miksi noin kallis!?"
Pennun rekisteröinti maksaa vuonna 2018 kissaliitossa: 34€/pentu, mutta pennun kokonais hinta muodostuu menoista, jotka alkavat ennen kuin pentu edes on synytyt tähän maailmaan. Kasvatus ei ole meillä työ vaan harrastus ja tämä harrastus todellisuudessa vaatii paljon työtä, aikaa ja rahaa. Tämä on yhtä lailla harrastus siinä, missä jääkiekko. Rahaa menee, kuten harrastuksissa aina, mutta se myös tuo elämäämme jotain johon pyrimme. Esim Jääkiekossa pyritään saada maaleja, hyvää oloa ja kehittyä hyväksi pelaajaksi. Kasvatuksessa pyrimme saada terveitä, hyvä luonteisia, kauniita ja rodunomaisia kissoja. Eli kasvatus ei ole kultakaivos vaan joka päivä lähdemme arkisiin töihin, jotta saamme harrastaa.

Tässä vähän osviittaa kuluista, joista pentujen hinta koostuu:
- Emokissan hankita kulut n. 1900-5000€, riippuen mistä ostetaan /mitä ostetaan + mahdollinen ALV24% jos kissa tuodaan EU:n ulkopuolelta.
- Kissan/kissojen tuonti kulut (rekisteröinti, kuljetukset, lento, rahti, rokotteet, testit, sirut, viranomais paperit yms.) Puhutaan useista satasista.
- Isäkissan hankinta kulut n.1900-5000€, tai isäkissan käyttö/matkakulut: naaras viedään/haetaan uroksen luokse, eikä astutus välttämättä onnistu, jolloin parhaimmillaan ajellaan useita kilometrejä vaikka sama matka 10x tarvittaessa.
- Pakolliset testit molemmille vanhemmille, HCM, PKD, FeLV, FIV, loistestit... yms.
- Kissojen pitokustannukset, hiekka, ruuat (kuiva/märkä), eläinlääkäri käynnit. Kissanruokana emme käytä perus markettiruokia/hiekkoja, joissa on huomattava laatu-/hintaero. Verrattuna eläinkauppojen tarjoamiin ruokiin.
- Näyttelyissä käyminen = harrastaminen, hotellit, polttoaineet, laivat/lennot, näyttelymaksut (n. 44e kissa per. päivä/kilpailu).
- Polttoaine! Suunnitelmat eivät välttämättä onnistu kerrasta/kahdesta ja ns turhaa ajoa tulee useita satoja kilometrejä pahimmillaan.
-Pentujen perusmenot, hiekka, ruuat, mahdolliset lisäravinteet, rekisteröinnit, hoitotarvikkeet, terveystestit, 2-3x rokotus, madotus tai matotesti, lelut, muut tarvikkeet jne.
- Oma aika/työ jota ei edes hintaan lasketa.

Tästä voi miettiä, mistä rekisteröidyn pennun hinta koostuu? Mitä jos rekisteröimättömän mahdollisen pentutehtailun tuloksena syntynyt rekisteröimätön pentu maksaa 450-900€ tai enemmän? Oletko valmis ottamaan riskin, ettet välttämättä tiedä pennun todellisia vanhempia? Et välttämättä näe pennun oikeita vanhempia? Et tiedä, onko pentu syntynyt vaikka sisko/veli yhdistelmästä tai äiti ja poika? Et välttämättä saa tukea/apua pennun alkutaipaleelle? Mitä jos pentua ei ole madotettu ja madot ovat ehtineet sydämeen/aivoihin? Pelottelulta tämä kuulostaa, mutta tarkoitus on saada ihmiset miettimään rotukissan ero. Tietenkin jokainen saa vapaasti valita, mutta me pyrimme perustelemaan hintamme, että mistä se koostuu. Mistä koostuu se 450€ maatiaisella tai rekisteröimättömällä "rotukissalla" joka todellisuudessa on maatiainen ja maksat siitä 450-900€
? Tehdäänkö sillä vain rahaa? Tässä siis meidän perustelu, meidän kissalamme kissojen hinnoille. Näitä rekisteröimättömiä pentujen vanhempia ei tarvitse mm. testata. Eivätkä niiden emoille ole määritetty pennutusten max määrää? Nykyään rotukissalla ja rekisteröimättömillä kissoilla on ihan muutamien satasten erot, oletko valmis tinkimään muutamasta satasesta? Kannatatko pentutehtailua? Mikä on rekisteröimättömän "kasvattajan" motiivi? Miksi hän ei hanki kasvattajanimeä tai rekisteröi pentua? "Koska ei tämä käy näyttelyissä." Aivan.... Siinä ehkä mietittävää?

Sitten takaisin meidän pentuihin

Lemmikkitasoinen: kissalla EI OLE SIITOSOIKEUTTA!!!. Lemmikit luovutetaan valmiiksi kastroituna/steriloituna, koska pentujen vanhempien sopimuksissa on näin määritelty myös ehdoksi. Ostajalta poistuu huoli/vaiva leikkauksesta aiheutuneisiin kuluihin, eikä pentu ehdi oppia leikkaamattoman kissan tavoille. Mm, uros ei ala merkkailemaan vääriin paikkoihin, öiset huutelut poistuvat ja naaraan kohtutulehduksen riski poistuu. Lemmikkitasoisen pennun hinta sisältää rokotukset väh. 2x, sirutuksen ja leikkauskulut.

Näyttelykastraatti pentu soveltuu näyttelyissä käymiseen. Näyttelykastraatit myydään ensisijaisesti näyttelyistä kiinnostuneille ostajille. Näyttelykastraatti luovutetaan valmiiksi kastroituna/steriloituna, koska pentujen vanhempien sopimuksissa on näin määritelty myös ehdoksi. Ostajalta poistuu huoli/vaiva leikkauksesta aiheutuneisiin kuluihin, eikä pentu ehdi oppia leikkaamattoman kissan tavoille. Mm, uros ei ala merkkailemaan vääriin paikkoihin, öiset huutelut poistuvat ja naaraan kohtutulehduksen riski poistuu. Näyttelykastraatin hinta sisältää rokotukset väh. 2x, sirutuksen ja leikkauskulut.

Kissalla EI OLE SIITOSOIKEUTTA!!!Kissa on sirutettu / rekisteröity suomen kissaliittoon.

Siitostasoinen pentu myydään rekisteröidylle kasvattajalle. Sopimus pennun osalta tehdään kasvatuskäyttöön. Kissa on sirutettu / rekisteröity suomen kissaliittoon.

Siitos-näyttelytasoinen pentu myydään rekisteröidylle kasvattajalle. Sopimus pennun osalta tehdään kasvatuskäyttöön. Pentua saa käyttää näyttelyissä.

• Pennun osto tulee olla tarkkaan harkittu ja siihen tulee sitoutua, siksi käytämme varausmaksua. En varaa pentua ilman, että olisimme tutustuneet ostajan kanssa ensin puolin ja toisin. Varausmaksu on 400 euroa, joka maksetaan sitovan varauksen yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta, mikäli varaus peruuntuu varaajan toimesta! Mikäli kasvattaja peruu kissa varauksen, varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan.

Toivomme että kissaa ei myydä/luovuttaa eteenpäin ilman kasvattajalle kertomista. Kasvattajana voimme yrittää auttaa löytää kissalle uutta kotia ilman, että kissa joutuisi kiertoon tai trokareiden käsiin.

• Omistajat saavat meiltä aina: kirjalliset- sekä suulliset ohjeet. Kissakaupasta tehdään aina kirjallinen sopimus. Kauppa perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, myyjä kertoo rehellisesti pennun terveyteen, luonteeseen yms. liittyvät asiat ja ostaja kertoo totuudenmukaisesti kissan tulevista olosuhteista.

PENTUJEN VARAUS JA TUTUSTUMINEN?

Meillä ei ole käytössä lemmikkitasoisille pennuille ns. varauslistaa, koska me emme tahdo virallisesti varata pentuja etukäteen, ennen kuin pennut ovat syntyntyneet. Alustavia kyselyitä toki voidaan ottaa, jos sattuu sopiva yksilö syntymään. Tämä ei kuitenkaan ole mitenkään varmaa, koska pennuissa on paljon eroavaisuuksia ja asioita, joita ei voi tietää ennen syntymää mm. luonteet / sukupuolet / montako pentua syntyy, kuinka monta selviää? Alustavia kyselyitä ja varauksia toki otetaan ja katsotaan mahdollisuuksien mukaan pystytäänkö juuri sinun haaveita toteuttamaan?

Varauslistaa voidaan pitää näyttelyistä tai kasvatuksesta kiinnostuneelle henkilölle.

Kissalamme pentuihin pääsee tutustumaan vasta n.8-10 viikon iässä, kun pennut ovat käyneet ensimmäisen kerran eläinlääkärissä rokotteilla ja saaneet puhtaat paperit ja kaikki on eläinlääkärin toimesta tarkistettu. Tämän jälkeen voimme suunnitella pentuihin tutustumista ja samalla pääsemme tutustumaan myös teihin.

Miksi tutustuminen niin myöhään? Sillä turvataan pentujen ensimmäiset elinviikot, sekä tietenkin rauhassa pääsemme arvioimaan pentujen luonteita ja tyyppejä. :) Meillä pentuja ei myydä kiireellä ja pennut luovutetaan pääsääntöisesti 14-16 viikon iässä!

Mikäli olet kiinnostunut kissalamme pennuista, niin voit mm. lähettää perinteistä sähköpostia tai täyttää kissalan pentutiedustelulomakeen.
HUOM: Mitä tarkemmin jaksat vastata / täyttää lomakkeen, sitä helpommin meidän on arvioida mahdollisesti perheeseen sopiva pentu ja palata asiaan.