Pentu Cat's-JM kissalasta?

Ruskea colorpoint poika

PENTUJA • • SUUNNITTEILLA

FI*Cat's-JM pennut

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan kissan meidän kissalastamme, niin laitathan rohkeasti viestiä. Voit kertoa alustavia tietoja viestissäsi mm. millaiseen perheeseen pentu olisi tulossa ja millainen koti sinulla olisi tarjota. Toinen erityisen tärkeä tieto olisi meille millaisesta pennusta olisit kiinnostunut? Onko ihanteellinen pentu mm. leikkisä, rauhallinen vai itsenäinen?

Pennut luovutetaan:

  • Pysyviin, rakastaviin uusiin koteihinsa aikaisintaan 14 viikon ikäisinä.
  • Ne ovat kahteen kertaan rokotettuja, madotettuja tai testattu madottomiksi ja eläinlääkärin tarkistamia
  • Pennut rekisteröidään Suomen Kissaliittoon (SRK) ja luovutetaan virallisten rekisterikirjojen kanssa
  • Pennut saavat mukaansa kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet.
  • Pentupaketit, jossa mukana tuttua ruokaa/leluja.

Meillä jokaisen pennun hinta on yksilöllinen. Siihen vaikuttaa pennun taso, suku ja terveystulokset. Mikäli hinta askarruttaa niin ensimmäinen kysymys on "Mitä etsit?".

Tehdään pieni esimerkki, joka on suuntaa antava ja toivottavasti vastaa kommenttiin "Miksi noin kallis!?"
Pennun rekisteröinti maksaa vuonna 2018 kissaliitossa: 34€/pentu, mutta pennun kokonais hinta muodostuu menoista, jotka alkavat ennen kuin pentu edes on synytyt tähän maailmaan. Kasvatus ei meillä ole työ vaan harrastus ja tämä harrastus todellisuudessa vaatii paljon työtä, aikaa ja rahaa. Tämä on yhtä lailla harrastus siinä, missä jääkiekko. Rahaa menee, kuten harrastuksissa aina, mutta se myös tuo elämäämme jotain johon pyrimme. Esim Jääkiekossa pyritään saada maaleja, hyvää oloa ja kehittyä hyväksi pelaajaksi. Kasvatuksessa pyrimme saada terveitä, hyvä luonteisia, kauniita ja rodunomaisia kissoja. Eli kasvatus ei ole kultakaivos vaan joka päivä lähdemme arkisiin töihin, jotta saamme harrastaa.

Tässä vähän osviittaa kuluista, joista pentujen hinta koostuu:
- Emokissan hankita kulut n. 1500-4500€, riippuen mistä ostetaan /mitä ostetaan + mahdollinen ALV24% jos kissa tuodaan EU:n ulkopuolelta.
- Kissan/kissojen tuonti kulut (rekisteröinti, kuljetukset, lento, rahti, rokotteet, testit, sirut, viranomais paperit yms.)
- Isäkissan hankinta kulut n.1500-4500€, tai isäkissan käyttö/matkakulut: naaras viedään/haetaan uroksen luokse, eikä astutus välttämättä onnistu, jolloin parhaimmillaan ajellaan useita kilometrejä vaikka sama matka 10x tarvittaessa.
- Pakolliset testit molemmille vanhemmille, HCM, PKD, FeLV, FIV... yms.
- Kissojen pitokustannukset, hiekka, ruuat (kuiva/märkä), eläinlääkäri käynnit. Ruokana emme käytä perus markettiruokia/hiekkoja joissa on huomattava laatu-/hintaero verrattuna eläinkauppojen ruokiin.
- Näyttelyissä käyminen = harrastaminen, hotellit, bensat, laivat/lennot, näyttelymaksut (n. 44e kissa per. päivä/kilpailu).
-Pentujen perusmenot, hiekka, ruuat, mahdolliset lisäravinteet, rekisteröinnit, hoitotarvikkeet, terveystestit, 2-3x rokotus, madotus, lelut, muut tarvikkeet jne.

Tästä voi miettiä, mistä rekisteröidyn pennun hinta koostuu? Mitä jos rekisteröimättömän mahdollisen pentutehtailun tuloksena syntynyt rekisteröimätön pentu maksaa 200-700€ tai enemmän? Oletko valmis ottamaan riskin, ettet välttämättä tiedä pennun todellisia vanhempia? Et välttämättä näe pennun oikeita vanhempia? Et saa pennusta minkään sortin takuuta, vaikka pentu kuolisi alle 1v. ikäisenä? Et välttämättä saa tukea/apua pennun alkutaipaleelle? Mitä jos pentua ei ole madotettu ja madot ovat ehtineet sydämeen/aivoihin? Pelottelulta tämä kuulostaa, mutta tarkoitus on saada ihmiset miettimään rotukissan ero. Tietenkin jokainen saa vapaasti valita, mutta me pyrimme perustelemaan hintamme, että mistä se koostuu. Mistä koostuu se 450€ maatiaisella tai rekisteröimättömällä "rotukissalla" joka todellisuudessa on maatiainen ja maksat siitä 450-700€
? Tehdäänkö sillä vain rahaa? Tässä siis meidän perustelu, meidän kissalamme kissojen hinnoille. Näitä rekisteröimättömiä pentujen vanhempia ei tarvitse mm. testata. Eivätkä niiden emoille ole määritetty pennutusten max määrää? Nykyään rotukissalla ja rekisteröimättömillä kissoilla on ihan muutamien satasten erot, oletko valmis tinkimään muutamasta satasesta? Kannatatko pentutehtailua? Mikä on rekisteröimättömän "kasvattajan" motiivi? Miksi hän ei hanki kasvattajanimeä? Siinä ehkä mietittävää?

Sitten takaisin meidän pentuihin:

Pennuilla on alle 2 vuoden ikään takuu. Mikäli pentu kuolee Ragdollien perinnöllisen sairauden takia (HCM tai PKD) alle 2 vuoden iässä, korvataan kissa lääkärintodistusta vastaan. Ensisijaisesti vastaavan tasoisella pennulla.
Korvauksen edellytys: sairaus on diagnosoitu lääketieteellisesti, sekä ruumiinavaus on suoritettu Ruokavirastossa (ent. Evira) + ruumiinavaustodistus toimitetaan kasvattajalle. Tämä siksi, että kasvattajana tahdomme tietää, mikäli linjassamme on jotain vikaa, että pystymme mahdollisesti ennalta ehkäisemään tulevaisuudessa nämä tilanteet.

Lemmikkitasoinen: kissalla EI OLE SIITOSOIKEUTTA!!!. Lemmikit luovutetaan valmiiksi kastroituna/steriloituna. Ostajalta poistuu huoli/vaiva leikkauksesta aiheutuneisiin kuluihin, eikä pentu ehdi oppia leikkaamattoman kissan tavoille. Mm, uros ei ala merkkailemaan vääriin paikkoihin, öiset huutelut poistuvat ja naaraan kohtutulehduksen riski poistuu. Lemmikkitasoisen pennun hinta 1000€ joka sisältää leikkauskulut.

Näyttelykastraatti pentu soveltuu näyttelyissä käymiseen. Näyttelykastraatit myydään ensisijaisesti näyttelyistä kiinnostuneille ostajille. Näyttelykastraatti luovutetaan valmiiksi kastroituna/steriloituna. Ostajalta poistuu huoli/vaiva leikkauksesta aiheutuneisiin kuluihin, eikä pentu ehdi oppia leikkaamattoman kissan tavoille. Mm, uros ei ala merkkailemaan vääriin paikkoihin, öiset huutelut poistuvat ja naaraan kohtutulehduksen riski poistuu. Näyttelykastraatin hinta 1000€
Kissalla EI OLE SIITOSOIKEUTTA!!!
Kissa on sirutettu / rekisteröity suomen kissaliittoon.

Siitostasoinen pentu myydään rekisteröidylle kasvattajalle. Sopimus pennun osalta tehdään kasvatuskäyttöön. Kissa on sirutettu / rekisteröity suomen kissaliittoon.

Siitos-näyttelytasoinen pentu myydään rekisteröidylle kasvattajalle. Sopimus pennun osalta tehdään kasvatuskäyttöön. Pentua saa käyttää näyttelyissä.

• Pennun osto tulee olla tarkkaan harkittu ja siihen tulee sitoutua, siksi käytämme varausmaksua. En varaa pentua ilman, että olisimme tutustuneet ostajan kanssa ensin puolin ja toisin. Varausmaksu on 300 euroa, joka maksetaan sitovan varauksen yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta, mikäli varaus peruuntuu varaajan toimesta! Mikäli kasvattaja peruu kissa varauksen, varausmaksu palautetaan kokonaisuudessaan.

• Pennuilla on alle 2 vuoden ikään takuu Ragdollien perinnöllisiä sairauksia vastaan (HCM ja PKD). Mikäli pentu kuolee perinnöllisen sairauden takia alle kahden vuoden iässä, korvataan kissa lääkärintodistusta vastaan ensisijaisesti vastaavan tasoisella pennulla. Korvauksen edellytys: sairaus on diagnosoitu lääketieteellisesti, sekä ruumiinavaus on suoritettu Ruokavirastossa (ent.Evira) + ruumiinavaustodistus toimitetaan kasvattajalle.

Toivomme että kissaa ei myydä/luovuttaa eteenpäin ilman kasvattajalle kertomista. Kasvattajana voimme yritää auttaa löytää kissalle uutta kotia.

• Omistajat saavat meiltä aina: kirjalliset- sekä suulliset ohjeet.Kissakaupasta tehdään aina kirjallinen sopimus. Kauppa perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, myyjä kertoo rehellisesti pennun terveyteen, luonteeseen yms. liittyvät asiat ja ostaja kertoo totuudenmukaisesti kissan tulevista olosuhteista.