FI*Cat's-JM kissala

Cat's-JM Snow-Kiss & Cat's-JM Hot-Kiss JW

FI*Cat's-JM ragdolls on 29.9.2004 FIFe:ssä hyväksytty kasvattajanimi. Alkujaan kasvattajanimellä kasvatimme yhdessä äidin ja tyttären voimin. Äitini Jaana Järvensivu oli alkujaan vetovastuussa kasvatuksessa. Minä siinä rinnalla pienestä pitäen seurasin ja opin kaikenlaista.

Perheeseemme on aina kuulunut kaikenlaiset eläimet ja olenkin kasvanut kissojen kanssa lapsuuden. Alkujaan vuonna 1991 meillä oli maatilalta pelastettu perinteinen maatiaiskissa Kitti. Kitti eli meidän kanssamme muutaman vuoden, kunnes poistui luotamme yllättäen. Vuonna 1996 perheeseemme muutti Maine Coon tyttö Sini. Vuosia vieri ja koitti aika, kun meidän piti tehdä raskas päätös ja päästää Sini kissojen taivaaseen. Vuonna 2003 Sinin muutettua pilven reunalle, äitini Jaana oli juuri lukenut ja tutustunut Ragdoll rotuun. Juuri tuollaisesta "räsykissasta" hän oli haaveillut.

Koitti lokakuu 2003 ja meidän perheeseemme saapui ensimmäinen Ragdoll rotuinen tyttö Nene. Nene oli ruskeanaamio bicolour ja hän saapui meille ihan vain lemmikiksi, mutta innostuimme muutaman kerran käyttämää häntä näyttelyissä. Tästä pääsi pieni kärpänen puraisemaan. Tämän jälkeen kasvattaja kysyi meiltä, olisimmeko olleet kiinnostuneet toimimaan sijoituskotina ja kokeilemaan yhden pennutuksen? Siitähän se sitten lähti...

Vuonna 2004 alkoi pitkä pohdinta minkä kasvattajanimen tulisimme anomaan. Mielessä pyöri monen moista nimeä, kunnes viimein äitini Jaana ehdotti "Cat's-JM" kissalaa. Olisiko siinä hyvä ja osuva nimi?
J tarkoitti Jaanaa ja M = Minttua. Koitti syyskuu ja jännitys tiivistyi. Kissalamme hyväksyttiin FIFe:ssä 29.9.2004 ja siitä meidän tarinamme alkoi.

Vuosien varrelle on sattunut vaikka mitä, on ollut ylä- ja alamäkiä. Kaikista on selvitty ja erilaisia kokemuksia on kertynyt, niin hyviä kuin huonoja. Niistä on aina opittu ja tullaan oppimaan. Näyttelyissä menestystä on saatu hienosti ja olemme ylpeitä jälkeläisistämme. Pyrimme kasvattamaan hyvä luonteisia ja erityisen terveitä Ragdolleja. Tietenkin tässä vuosien saatossa on sattunut takapakkeja ja niitä ei varmasti voida välttää tulevaisuudessa, mutta niistä opitaan!

Vuonna 2018 lokakuussa äitini Jaana Järvensivu nukkui yllättäen pois. Kaikki jäi häneltä kesken, mutta onneksi olimme yhdessä kokeneet paljon mahtavia hetkiä! Toivon, että näillä vuosien opeilla joilla äitini minua ohjasi, voin jatkaa yhtä kaunista ja upeaa kasvatusta.

Äitini Jaana ja minä toimimme aktiivisina jäseninä Suomen Ragdollystävät-seurassa monissa eri tehtävissä 2011-2018 vuosien ajan. Pidin välivuoden vuonna 2019, mutta 2020 --> olen jatkanut ydistyksen tehtävissä jälleen.

Tulevaisuudessa tulen noudattamaan oppejani ja toivottavasti pystyn myös jakamaan kokemuksiani.


"Mä putoan uniin kauneimpiin
hetkiin menneisiin,
kun kanssas olla sain
taas katoan, öisiin maisemiin
päiviin eilisiin, yhteisiin unelmiin.
Mä putoan."